02 2643 – 106
 

Природата е на прво место
Bambo Nature се првите пелени во светот кои добија два ценети сертификати нордиска еколошка ознака »Nordic Ecolabel« и ЕУ цветните сертификати »EU Flower Ecolabel« (ЕУ ружа).  Нашите производи за нега на бебиња се исто така FSC® (Forest Stewardship Council) сертифицирани и сертифицирани од Данското здружение за астма и алергија „Asthma & Allergy Denmark“ и содржат 0% парфеми, парабени, конзерванси и други познати алергени.

FSC® (Forest Stewardship Council) е меѓународна невладина организација посветена на промовирање на одговорното управување со шумите ширум светот. Производите со сертификат FSC® се направени од суровини од добро управувани шуми и одговорни извори. Следливоста и интегритетот на ознаката се поддржани со строги контролни мерки, а со избирање на производи со сертификат FSC® помагате во грижата за шумите и луѓето и дивиот свет што живеат во нив.