02 2643 – 106
 

Миење без вода

Идеална алтернатива за традиционалното миење со вода и сапун.

 

Влажните ракавици за миење на Abena се најдобрата алтернатива за целосно и удобно миење на неподвижните пациенти и други луѓе кои не можат да се избањаат на традиционалниот начин со вода и сапун. Тие се создадени специјално за резиденти во домовите за стари лица како и за домашна нега и болнички пациенти. Решенијата од програмот Миење без вода на Abena овозможуваат целосно и удобно миење на телото со производи за чистење без плакнење како што се влажни ракавици за миење, капа за шампонирање и миење на косата без вода, марамчиња за миење во кревет, пена за миење и многу други производи.


Бањањето без вода со влажните ракавици за миење на Abena заштедува време и напор бидејќи нема потреба од вода, сапун или последователно плакнење и сушење на кадата. Воедно овозможува и поергономска положба на негувателите додека ги мијат неподвижните пациенти. Освен тоа, средствата за чистење без плакнење се поврзани со помалку случаи на кожни состојби како IAD (дерматитис предизвикан од инконтиненција).

Состојките на влажната ракавица за миење се похигиенски и понежни за кожата отколку сапунот и водата. Нашите влажни ракавици за миење се:

  • Дерматолошки тестирани
  • Без алергени
  • Без парфем и конзерванси
  • Без алкохол, парабени и алергени
  • Без феноксиетанол

Регистрирајте се!

Добивајте ги последните новости директно во вашето е-сандаче

Регистрирајте се!